Ütős előadók Miskolc születő színházában

Megosztás

Jó hír a színház szerelmeseinek: hamarosan új színjátszóhellyel bővül a miskolci repertoár.

Harsányi Attila, Jordán Tamás, Laár András, a Miskolci Nemzeti Színház Művészei és Hegedűs D. Géza előadásai fogják gazdagítani a város kulturális életét a most alakult alternatív színházban, melyet Hajdú László, az Expert Társaságok többségi tulajdonosa szponzorál. Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója pártolja a bővülő kulturális kínálatot.

A szerdai sajtótájékoztatón az derült ki, hogy Hajdú László vállalkozó kezdeményezésére új pódium alakul a Tudomány és Technika Házában. Az előadások után a nézők helyi bortermelők palackjainak tartalmának kortyolgatása közben beszélgethetnek a meghívott előadókkal.

A művészeti tartalom összeállítását Harsányi Attila, Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, a Miskolci Nemzeti Színház tagja végzi, aki közelebb szeretné hozni a színészeket a közönséghez.

Szeretnénk megmutatni, hogy ezek az ismert színészek is köztünk járnak, és le lehet ülni beszélgetni Jordán Tamással ugyanúgy, mint például Laár Andrással.” A színművészek ugyanis nem egy külön univerzum lakói. Az eljátszott színdarabban feldobott témákról béklyók nélkül beszélgethet velük a közönség.

A sajtótájékoztatón Varga Andrea alpolgármester elmondta, a kőszínház építését is a város lakói támogatták kétszáz éve, ahogy most a TTH megnyitását is. Kiemelte, fontos, hogy Miskolcon maradjanak a talentumok, és akár egy előadás erejéig ide jöjjenek a színjátszás kiemelkedő alakjai.

Béres Attila rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója örül a kezdeményezésnek. Úgy véli, minél jobban bővül a lehetőség a szabadidő eltöltésére, annál többen maradnak Miskolcon. „Egy jó városban azon túl, hogy dolgozunk, élünk is: van mit csinálni, vannak programok. Ha megkérdeznék tőlem, hogy jó lenne-e, ha tíz színház lenne Miskolcon, azt mondanám, szuper volna. Ha kétszáz koncerthelyszín nyílna, jó lenne? Szuper! Ha tíz Michelin-csillagos étterem lenne, az milyen volna? Szuper! Miért?.”. 

A TTH színpad következő előadásaira válthatók jegyek a Tixa.hu oldalon:

április 25. Rudolf Hess tízparancsolata /Harsányi Attila
április 29. Szélell Szemben /Jordán Tamás
május 06. Már majdnem az, de még nem /Laár András
május 13. Háttérsztorik /a Miskolci Nemzeti Színház Művészei
május 27. Hallgatni akartam /Hegedűs D. Géza

Fotó: Minap/Osztie Tibor

Szerző: Safranka János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek